Heb je ooit wel eens goed nagedacht over de nutteloze abonnementen welke je hebt afgesloten? Zo’n 40% van de Nederlandse bevolking geeft aan niet exact te weten waar ze een abonnement voor hebben. Dat wilt dus zeggen dat er elke maand, kwartaal of jaar een bedrag van hun rekening wordt afgeschreven zonder dat ze het echt doorhebben. Maar wat doe je hier nu aan? In onze blog geven we je de handigste tip die voor jou dan van toepassing is. Lees dus gerust verder en we gaan je verrassen.

Trek je administratie uit de mappen

Het is nu tijd om je administratie erbij te pakken. Lekker makkelijk zal je denken. Maar uiteraard is het verstandig om eens goed te kijken welke abonnementen je allemaal hebt lopen. Het kan van alles zijn: sportschool, goede doelen, tijdschriften en noem het maar op.

Heb je de mappen gevonden? Blader alles dan eens goed door op zoek naar documenten waarop afgesloten zaken kunnen staan.

Check je bankrekening op vreemde afschrijvingen

Een ontzettend handige tip is om je bankrekening een volledige check te geven. Hieruit kan je opmaken wanneer, hoeveel en wie er iets van jouw rekening heeft gehaald. Kan je niet achterhalen aan de hand van de naam wie er iets heeft afgehaald? Raadpleeg dan het opmerkingen of bijschriften veld. Hierin staat altijd vermeld wat het is of er staat een nummer bij.

Maak een lijstje

Maak nu een overzicht met alle partijen waar je een abonnement hebt. En dan kan de magic beginnen. Je kan zo 123 opzeggen met onze handige partner. Je geeft in de website aan bij welke organisatie je iets wilt opzeggen. Vervolgens krijg je een vrijwel kant-en-klare brief waarmee je via deze website je gegevens invult. Vervolgens wordt de opzegbrief verstuurd en ben jij van je abonnement af. Handig toch?

Abonnementen opzeggen: Een fluitje van een cent

Je zou ook interesse kunnen hebben in