Bent u een schipper en zoekt u naar een manier om uw bedrijfsvoering meer efficiënt te maken? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres! Op deze pagina wordt AIS Live namelijk in kaart gebracht. Wat dit precies is? Dit is een technologisch systeem waarmee een schipper in real-time signalen kan versturen én ontvangen. Dit is zeer nuttig voor wanneer een schipper zich bevindt op de wateren en bepaalde informatie nodig heeft. Door met allemaal schippers op hetzelfde systeem te zitten zijn er diverse voordelen te behalen. Zo is het goedkoper om deel uit te maken van een groot netwerk, omdat er ook een mogelijkheid is om kennis te delen met elkaar. Er heerst veel concurrentie tussen diverse havens en hiermee kan men tóch van elkaar leren op een effectieve manier. Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder om achter alle voordelen van AIS Live te komen!


Wat is AIS Live?


Automatic Identification System (AIS Live) is een systeem gericht op transponder technologie waarmee de veiligheid op de zee en de binnenwateren wordt verhoogd. Deze technologie werkt op diverse frequenties met radiosignalen. Deze signalen verzenden informatie naar AIS-transponders die op andere schepen of door walstations zijn geplaatst. Gegevens als informatie over de positie, snelheid, koers en identiteit worden opgeslagen in AIS Live.


Wanneer is AIS Live het meest efficiënt?


De signalen van AIS Live zijn het meest effectief wanneer er een behoefte is aan real-time informatie over de positie van een schip en haar bestemming. Dit is vooral praktisch wanneer het nodig is om een planning te maken. Anno 2019 is het noodzakelijk dat alles stipt en punctueel arriveert. AIS Live zorgt ervoor dat de exacte positie van een schip bekend wordt gemaakt. Hierdoor kan een logistieke planning tot de minuut worden ingedeeld.

AIS Live

Je zou ook interesse kunnen hebben in