Als iets tijdrovend is dan is het wel het beheren van de voorraad. Het handmatig bijhouden van de aantallen is een enorm karwei. Zelfs wanneer deze al overzichtelijk in een database op je computer staan. Er zijn zo veel factoren om rekening mee te houden dat het voor een mens bijna niet mogelijk is om de voorraadbeheer magazijn perfect onder controle te hebben. Slimme programma’s zijn daar veel beter toe in staat. Die hebben geen enkel probleem met het verwerken van grote hoeveelheden cijfers en getallen. Optiply doet daar nog een stapje bovenop met hun software om voorraadbeheer te managen.

Automatiseer het proces van inkopen

Optiply kan veel meer dan alleen maar bijhouden wat de voorraad is. Het kan je bijvoorbeeld advies geven over wat je moet inkopen. Daarbovenop is het zelfs mogelijk om dit volledig te automatiseren. Optiply is namelijk veel beter in staat om de flow van een product bij te houden. Het ziet meteen hoe snel een product verkocht wordt en houdt bij het bestellen meteen rekening met de levertijd van de leverancier. De software houdt rekening met een ongelooflijk aantal factoren. Veel managers en eigenaars vinden het bijvoorbeeld lastig om in te schatten hoeveel exemplaren ze van een seizoensgebonden artikel nodig hebben. Voor Optiply is dat geen probleem. Het programma verzameld namelijk ongelooflijk veel data. Deze worden vervolgens geanalyseerd en Optiply komt zelfstandig met een inkoopplan en gericht advies.

Zeg nooit meer nee tegen een klant

Het niet op voorraad hebben van een artikel is erg nadelig voor een webwinkel. Helemaal als dit volledig onnodig is. Je stelt een klant teleur en die gaat waarschijnlijk naar een van je concurrenten. Door gebruik te maken van Optiply zul je dit probleem niet meer hebben. Jouw klanten zijn tevreden en dat is uiteraard goed voor de zaak.

Bespaar veel tijd door je voorraadbeheer te automatiseren

Je zou ook interesse kunnen hebben in