Is het fenomeen blauw licht al bij je bekend? In dit artikel gaan wij hier verder op in. Wat is blauw licht nou eigenlijk? De ledverlichting in lampen, smartphones, tablets en computers zendt blauw licht uit door ledlicht. De sterkte van het licht neemt met elke ontwikkeling toe en de apparaten die blauw licht afgeven, worden steeds meer gebruikt. Iedere keer als een dergelijk apparaat gebruikt wordt, worden je ogen blootgesteld aan dit blauwe led licht. Je doet dus goed om een bril tegen blauw licht te kopen.

Wat zijn de gevolgen van blauw licht?

Wat zijn de gevolgen als je niet kiest om een bril tegen blauw licht te kopen? Wat er tot nu toe bekend is, is dat blauw licht de slaap negatief beïnvloedt doordat het de aanmaak van het slaaphormoon melatonine remt. Hiernaast zijn er sterke aanwijzingen dat blauw licht je ogen kan beschadigen door de straling. De straling zorgt voor chemische reacties die leiden tot beschadiging van de gele vlek in het netvlies. Deze schade heet maculaire degeneratie en is definitief.
Online bestellen

Een bril tegen blauw licht kun je voordelig en snel kopen via de site van Blueberry Glasses. Hier heb je de keuze uit meerdere modellen. Zo weet je zeker dat er voor jou gezichtspostuur iets tussen zit. Je betaald nog geen 40 euro voor een dergelijke bril. Dit is een goedkope investering als je nagaat hoeveel schade je dit kan besparen over een aantal jaar, aan je ogen. Wij raden dus zeker aan om tot aankoop over te gaan.

Bril tegen blauw licht kopen

Je zou ook interesse kunnen hebben in