In de zomer trekken mensen er graag op uit. Te voet, al skeelerend of met de fiets. Dat zijn slechts een paar voorbeelden om lekker sportief bezig te zijn met mooi weer. Je loopt alleen wel de kans tekenbeten op te lopen en het is daarom zaak dat je goed weet wat te doen mocht je er eentje hebben.

Kijk online voor tips

Op de website van G4S vind je diverse tips die je kunt gebruiken als je gebeten bent door een teek. Deze tips worden ook aangehaald tijdens een EHBO training dus het is lang geen gek idee om eens te overwegen deze eens te volgen. Hiervan kun je namelijk in de praktijk nog veel plezier hebben. Je kunt jezelf maar zeker ook andere mensen de helpende hand bieden indien nodig.

Gebruik een tekentang

Als je onverhoopt gebeten wordt door een teek is het zaak dat je dit snel opmerkt. De teek zelf kun je verwijderen met behulp van een pincet of een speciale tekentang. Er zijn setjes te koop waar deze inzitten dus het is altijd slim deze tang bij je te hebben als je de natuur ingaat. Bij het setje zit een gebruiksaanwijzing hoe je de tang dient te gebruiken. Noteer nadat je de teek verwijderd hebt de exacte plaats op het lichaam waar deze zat en wanneer je gebeten bent.

Ga bij twijfel of bepaalde verschijnselen naar de huisarts

Kun je de teek niet goed zelf verwijderen? Ga dan zo snel mogelijk naar de dierenarts. Mocht je gebeten zijn door een besmette teek dan loop je namelijk kans de ziekte van Lyme op te lopen. Als je de teek wel goed verwijderd hebt maar in de maanden na de beet bepaalde verschijnselen begint te vertonen die er wat mee te maken kunnen hebben dien je ook direct naar de huisarts te gaan.

Ga op de juiste manier om met tekenbeten

Je zou ook interesse kunnen hebben in