Als je een bedrijf hebt waarin gewerkt wordt met gevaarlijk stoffen of waarin gas kan vrijkomen bij bepaalde handelingen is het zeker zaak dat je veilig kunt werken. Om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de werknemers gegarandeerd wordt kun je het beste gebruik maken van gas detectoren.

Keuze uit diverse detectoren

Gas detectoren zijn in diverse soorten te koop. Kijk voordat je overgaat tot de aanschaf ervan welke nuttig zijn voor jouw bedrijf. Zo kun je een keuze maken tussen een single gas detector, een multi gas detector of een PID meter.

Kies voor een single gas detector

Wordt er maar met één soort gas gewerkt in het bedrijf? Dan heb je ook voldoende aan een single gas detector. Deze kan één soort gas meten maar is zeer betrouwbaar in het gebruik en kent een lange levensduur.

Kies voor een multi gas detector of PID meter

Wil je liever meer soorten gas tegelijk kunnen meten? Dan kies je het beste voor een multi gas detector of een PID meter. Met deze toestellen kun je meer soorten gas tegelijk meten en ook bepalen welke dit zijn. Indien er op een bepaalde plek in het bedrijf gassen ontsnapt zijn kun je met deze meters bepalen welke dit zijn en op de juiste manier ingrijpen. Het grootste verschil tussen een multi gas detector en een PID meter is dat de laatste naast gassen ook nog bepaalde andere stoffen kan detecteren. Hierbij kan gedacht worden aan zuurstof, bepaalde gifstoffen en diverse vluchtige stoffen.

Kijk altijd welke meter het beste past

Kijk voordat je een meter aanschaft altijd goed wat je ermee wilt doen. Je kunt wel de duurste meter aanschaffen die er te koop is en waarmee je van alles kunt meten maar in bepaalde situaties is dat niet noodzakelijk.

Maak de juiste keuze in gas detectoren

Je zou ook interesse kunnen hebben in