Als je iets gedaan hebt dat niet mag is het logisch dat je daar een straf voor verdient. Om bepaalde strafrechtelijke zaken snel en zonder tussenkomst van een rechter af te kunnen handelen worden verdachten ook wel opgeroepen voor een zogenaamde TOM-zitting. Op de site https://www.tomzitting-advocaat.nl/ kun je lezen wat dit precies inhoudt en waarom het slim is een goede advocaat in te huren als je wordt opgeroepen.

Strafbeschikking niet zomaar accepteren
TOM staat voor Transactie Openbaar Ministerie en dit betekent zoveel als dat je niet voor de rechter hoeft te verschijnen als je verdacht en beschuldigd wordt van een bepaald misdrijf. De officier van justitie bepaalt in deze zaken de hoogte van de straf en legt je een strafbeschikking op. Deze beschikking kun je zonder meer accepteren maar het is niet verstandig dit te doen omdat het bepaalde gevolgen kan hebben, ook op termijn.

Laat je bijstaan die iemand met verstand van zaken
Een advocaat kan je hierin bijstaan, zowel voor als tijdens de TOM-zitting. Als hij of zij goed op de hoogte is van wat er gebeurd is kan er voor gezorgd worden dat er strafvermindering kan komen en in sommige gevallen regelt de advocaat zelfs dat de complete zaak geseponeerd wordt en er geen verdere gevolgen zijn.

Ga in verzet
Bij het bepalen van een strafbeschikking valt de straf nog wel eens hoger uit dan wanneer een rechter een vonnis velt. Dit komt omdat de dossiers vaak onvolledig zijn en er snel een straf bepaald wordt. Om dit te voorkomen ga je het beste in verzet met behulp van je advocaat die weet hoe dit soort zaken in het werk gaan om de straf lager te maken maar ook om te voorkomen dat je een aantekening krijgt op een strafblad.

Schakel een goede TOM-zitting advocaat in

Je zou ook interesse kunnen hebben in