Veel bedrijven hebben op hun terrein een vlaggenmast te staan, sommige zelfs meerdere. Hieraan hangt een vlag of banier, zodat langsgaande mensen reclame meekrijgen of het bedrijf herkennen. Zo’n vlaggenmast kopen is nog nooit makkelijker geweest dan tegenwoordig.

ProVlaggenmasten

Er zijn namelijk veel sites online te vinden waar je masten kunt kopen, zoals ProVlaggenmasten. Dit is al jarenlang een topper in de industrie. Het produceert duurzame vlaggenmasten in Zweden, die van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan de nodige normeringen. Ze zullen lang meegaan en zijn perfect voor zowel banieren als vlaggen.

Materiaal vlaggenmasten

Er zijn tegenwoordig twee standaard opties wat betreft het materiaal van een vlaggenmast. Vroeger was hout ook nog vrij normaal, maar dit is inmiddels voorbijgestreefd door aluminium en polyester. Houten masten worden nog wel gemaakt, maar vergen veel meer onderhoud dan de andere twee materialen. Dit is natuurlijk logisch, omdat het een natuurlijk materiaal is. De klassieke uitstraling maakte het zo populair.

Polyester masten zijn inmiddels erg populair. Het is vaak de goedkoopste optie van alle materialen. Daarnaast heeft het weinig onderhoud nodig en is het niet echt gevoelig voor kleine beschadigingen. Dit komt doordat de krassen niet zichtbaar worden omdat de coating dezelfde kleur heeft als het materiaal. Het design van een polyester vlaggenmast heeft wel een nadeel, er is namelijk een naad te zien. Dit komt door het gebruikte productieproces.

De laatste materiaal is aluminium. Dit was jarenlang de standaardkeuze wat betreft masten, vooral vanwege de stevigheid van aluminium. Inmiddels is polyester ook stevig genoeg, dus er is nu meer concurrentie tussen de twee. Aluminium masten zijn ook makkelijk te onderhouden, maar hebben geen naad in het ontwerp en zijn beter voor het milieu. Dit komt doordat aluminium meerdere keren kan worden omgesmolten zonder dat het kwaliteit verliest. Hierdoor wordt energie bespaard, dus is het beter voor het milieu.

Vlaggenmast kopen

Je zou ook interesse kunnen hebben in